Pirireis Mahallesi’ne ışıklı kavşak yapılıyor

Pirireis Mahallesi girişinde bulunan kavşak yeniden düzenlenerek sinyalizasyon sistemi takılıyor.
Orman Bölge Müdürlüğü’nden başlayıp, Ağcalı Çevre Yolu’nda sona eren, ilimizin en büyük caddelerinden Av.Mehmet Ali Kısakürek Caddesi üzerinde bulunan Pirireis ve Oruçreis Mahalleri’nin kesiştiği kavşak
yeniden düzenleniyor. Yıllardır çeşitli kazaların yaşandığı ve özellikle sabah saatlerinde aşırı bir yoğunluk yaşayan; bütün fabrikaların servislerinin son durağı ve dönüş noktası olan kavşak Kahramanmaraş Belediyesi tarafından düzenlenerek trafik sinyalizasyon sistemi takılıyor.
Kavşak, iki mahallenin de girişinin tam ortasında bulunuyordu ve yoğun bir trafik akışı olmasına rağmen gelişigüzel kullanılıyordu. Araçların denetimsiz bir şekilde hareket etmelerinden ve sık sık ters şeride gimelerinden dolayı zaman zaman kazalar yaşanıyordu. Pirireis Mahallesi Muhtarı İsmet Güler Belediye Başkanı Poyraz’la görüşerek söz konusu yere kavşak yapılması ve sinyalizasyon sistemi takılması talebinde bulundu. Muhtar’ın talebini değerlendiren ve yerinde gören Kahramanmaraş Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri kavşak yapım çalışmalarına başladı. Belediye Başkan yardımcısı Özcan Konuklar Pirireis Mahallesi’ne gelerek çalışmaları yerinde inceledi ve Muhtar İsmet Güler’den bilgi aldı.Öte yandan Pirireis Mahallesi’nin girişi olan ve aynı kavşağa doğru inen, cadde büyüklüğündeki 20. Sokak’ta da alt yapı çalışmaları sürüyor. Sokak, aşırı yağmur yağdığı zamanlarda suların birikerek sele dönüşmesine ve kavşak istikametinde akarak ulaşımı olumsuz yönde etkilemesine neden oluyordu. Yapılan çalışmalar sonucunda sokak üzerinde dört noktaya mazgal konulacak ve suların yer altına alınarak sel oluşması önlenmiş olacak.